Bănci și Asigurări

Cele trei companii de asigurări ale VIG din România au înregistrat un avans al subscrierilor de 16,1%, până la 146,2 mil. euro în T1/2021. România se află printre pieţele în care s-au înregistrat cele mai mari creşteri absolute ale primelor

Cele trei companii de asigurări ale VIG din România au...

Autor: Mircea Nica

19.05.2021, 10:02 102

Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, companii care aparţin Grupului Vienna Insurance Group (VIG), au atins un nivel al primelor brute subscrise de 146,2 mil. euro la finalul primelor trei luni din 2021, în creştere cu 16,1% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor raportate de VIG.

În acelaşi timp, piaţa din România a adus asigurătorului VIG  în primul trimestru din 2021, un profit brut în valoare de 4,6 mil. euro, de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în primele trei luni din 2020. Pe de altă parte, rata netă combinată a celor trei companii din România a ajuns la 100,5%, în timp ce în alte pieţe în care VIG activează rata se menţine sub 100%. Din perspectiva subscrierilor, România este fruntaşa pieţelor în care VIG a înregistrat cele mai mari creşteri absolute ale primelor.

“Am avut succes înainte de pandemie, am reuşit să traversăm această conjunctură globală unică menţinându-ne o poziţie foarte solidă şi vedem deja o revenire la nivelurile atinse în primul trimestru din 2019. Am reuşit să continuăm şi să punem în aplicare toate proiectele care fuseseră planificate sau erau în desfăşurare înainte de criză”, a transmis Elisabeth Stadler, CEO-ul VIG.

Din punctul de vedere al Grupului, VIG a înregistrat la finalul primelor trei luni din 2021 un profit net de 99 mil. euro, cu 15% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce nivelul primelor brute subscrise a scăzut uşor cu 0,4%, până la 3,11 mld. euro.

“Deşi redresarea economică în majoritatea ţărilor din regiunea ECE va fi întârziată din cauza ratei de infectare în creştere începând din toamna lui 2020, suntem încrezători că ne vom atingem obiectivele pentru 2021. Ratele de vaccinare vor fi esenţiale pentru asigurarea unor evoluţii economice pozitive semnificative, iar în prezent observăm progrese considerabile în această privinţă în multe dintre pieţele noastre”, a mai adăugat Elisabeth Stadler.

Pentru anul 2021, profitul pe care VIG îl are în vedere este cuprins între 450 mil. euro şi 500 mil. euro. Pieţele cu cea mai mare contribuţie la profitul Grupului sunt Austria, Republica Cehă şi Slovacia.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO