Bănci și Asigurări

Celebra bancă Rothschild este în spatele americanilor care vor să cumpere Bancpost şi să împiedice Banca Transilvania să ajungă numărul 1 în România

Celebra bancă Rothschild este în spatele americanilor...

Autor: Cristian Hostiuc

23.08.2017, 00:07 15393

Fondul de investiţii american Varde, care are în spate 12 miliarde de dolari, lucrează cu celebra bancă Rothschild în încercarea de a cumpăra Bancpost, cel mai valoros activ bancar scos la vânzare în acest moment în România.

Conform unor surse de pe piaţa bancară, Rothschild împreună cu firma de consultanţă şi audit EY sunt consilierii Varde, un fond care a apărut de nicăieri în România şi care acum încearcă să preia atât Bancpost, cât şi Piraeus Bank, unde au intrat în date-room.

Varde se luptă cot la cot cu Banca Transilvania pentru Bancpost, banca numărul nouă pe piaţă, cu active de 11 mld. lei (2,5 mld. euro) şi o cotă de 2,9%.

De partea cealaltă, consultanţii Eurobank, proprietarul Bancpost, sunt băncile Mediobanca şi HSBC de la Londra.

Interesant este că bancherii de la Rothschild sunt istoric consultanţii Erste şi ai CEO-ului Andreas Treichl. Rothschild a fost în spatele Erste în achiziţia BCR în 2005.

Dacă Banca Transilvania, numărul doi de pe piaţă, reuşeşte să cumpere Bancpost, va ajunge la o cotă de 16% şi se va bate pentru prima poziţie în România cu BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO