Bănci și Asigurări

Cererea pentru obligaţiunile româneşti pe Wall Street a ajuns la 6 miliarde de dolari

Cererea pentru obligaţiunile româneşti pe Wall Street se apropie de 3 miliarde de dolari

Autor: Razvan Voican

31.01.2012, 17:02 1951

Cererea pentru obligaţiunile în dolari lansate de Ministerul Finanţelor pe Wall Street se dovedeşte de-a dreptul spectaculoasă, ajungând la 6 miliarde de dolari la închiderea registrului de depunere a ofertelor investitorilor, conform surselor de pe piaţa financiară. Randamentul se situează la circa 6,87%. Rămâne de văzut câţi bani vor lua în final Finanţele.

Ministerul Finanţelor a anunţat astăzi, pe neaşteptate că vrea să vândă obligaţiuni în dolari pe piaţa americană avansând şi o dobândă în jurul a 7% pe an pe care este dispusă să o plătească.

Ministerul Finanţelor s-a hotărât să lanseze o emisiune de obligaţiuni pe piaţa Statelor Unite, maturitatea titlurilor fiind stabilită la 10 ani. Iniţierea operaţiunii a fost confirmată pentru ZF de Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor responsabil cu Finanţarea.

Împrumutul va face parte din programul de finanţare externă pe care statul l-a demarat anul trecut.

Observatorii pieţei apreciază că actuala conjunctură este prielnică şi sunt şanse bune ca Finanţele să realizeze tranzacţia.

România se bazează în acest proiect pe forţele a trei gi­ganţi financiari cu putere de distribuţie globală: Citi, HSBC şi Deutsche Bank, care au fost angajaţi ca manageri ai emi­siunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO