Bănci și Asigurări

CertAsig iese din asigurările maritime pentru că a avut pierderi mari în 2018: la încasări de 58 mil. lei, compania a plătit daune de 64 mil. lei

CertAsig iese din asigurările maritime pentru că a avut...

Autor: Dragoş Dinu

17.05.2019, 17:30 233

Compania de asigurări CertAsig a plătit în 2018 daune de 64,3 milioane de lei, mai mari decât primele brute subscrise, în valoare de 58 milioane de lei, mai ales din cauza daunelor din sectorul maritim.

Astfel, din luna iulie 2019, asigurările maritime nu vor mai face parte din oferta de produse a companiei şi vor fi oferite prin intermediul unei alte societăţi din grup.

CertAsig a înregistrat în T1 2019 o creştere de 5% a subscrierilor, comparativ cu perioda similară a anului trecut, ajungând la 15,2 milioane lei. Totodată, cheltuielile s-au redus cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.

„Ultimii doi ani au reprezentat o provocare pentru industria de asigurări, inclusiv din perspectiva evenimentelor naturale adverse şi atipice care au crescut volatilitatea portofoliilor asigurătorilor. Nici CertAsig nu a rămas neafectată de acest fenomen, iar ultimele sezoane de iarnă, spre exemplu, au influenţat cu precădere rezultatele obţinute pe segmentul asigurărilor maritime”, au anunţat reprezentanţii companiei.

CertAsig anunţă că şi-a revizuit strategia de dezvoltare pentru perioada următoare, iar activitatea companiei se va concentra, astfel, asupra asigurărilor de răspunderi, garanţii, asigurări tehnice şi de bunuri, urmărindu-se creşterea portofoliilor pe aceste segmente atât în România, cât şi în Bulgaria.

”Beneficiind de sprijnul acţionarilor noştri, care au contribuit în ultimul an cu 18 milioane de lei, şi având în spate susţinerea unor reasigurători puternici, ne menţinem angajamentul ferm faţă de clienţii noştri şi vom continua să oferim produse inovatoare şi servicii la cele mai înalte standarde”, anunţă Maria Rangelova, CEO, CertAsig.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO