CFA România: Reducerea contribuţiei la Pilonul II va scădea semnificativ veniturile viitorilor pensionari

14 nov 2017 Autor: Roxana Rosu

Diminuarea contribuţiei obligatorii la fondurile de pensii administrate privat Pilon II de la 5,1% la 3,75% începand cu 2018 va duce la scăderea semnificativă a veniturilor viitorilor pensionari, care pierd nu doar din sumele care nu vor fi virate în conturile lor, aproximativ 300 milioane euro (calculat la valoarea contribuţiilor din 2016), ci şi din lipsa randamentelor pentru respectiva contribuţie, sunt de părere analiştii financiari membri ai CFA România.
 
„Prin această decizie a Guvernului României viitorii pensionari sunt expuşi din ce în ce mai mult la voinţa politică privind modul de calcul şi valoarea punctului de pensie în viitor şi au un cuvânt din ce în ce mai mic de spus în ceea ce priveşte bunăstarea lor pe termen lung, un fenomen îngrijorător.“ Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă să reducă contribuţia la pensiile private obligatorii Pilonul II de la 5,1% la 3,75% începând cu 2018.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2017

 
Cuvinte cheie:
contributie
, pensionari
, romania
, venituri
, scadere
, pilonul ii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide