Bănci și Asigurări

China a intensificat controalele de capital şi a restricţionat vânzarea de valută

China a intensificat controalele de capital şi a...

Autor: Ştefan Stan

08.01.2016, 13:33 1768

China a început să intensifice controalele de capital pentru a accelera hemoragiile de capital, băncile restricţionând achiziţiile de dolari chiar în momentul în care cererea a atins noi cote, potrivit Financial Times. 

Autorităţile de reglementare pe piaţa schimbului valutar din China au dat nişte directive clare băncilor, de a limita achiziţiile de dolari de către indivizi sau clienţi corporate. 

Shanghai Securities News a citat manageri din anumite bănci din Shenzhen, inclusiv Banca Comercială şi de Industrie a Chinei şi Banca Chinei, care spuneau că cererea pentru dolari (Americani şi Hong Kong) a crescut puternic de la începutul anului. Rezidenţilor chinezi le este permis să cumpere anual până la 55.000 de dolari. 

Rezervele valutare ale Chinei au scăzut în decembrie anul trecut cu o valoare record de 108 miliarde de dolari, un semnal de alarmă privind accelerarea scurgerilor de capital şi a cheltuielilor băncilor centrale pentru a susţine rata de schimb. 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO