Bănci și Asigurări

Christian Sewing, CEO-ul Deutsche Bank, a fost plătit cu 7,4 mil. euro în 2020

Christian Sewing

Christian Sewing

Autor: Mircea Nica

16.03.2021, 00:00 124

Deutsche Bank a plătit CEO-ului Christian Sewing 7,4 mil. euro în 2020, în creştere cu 46% faţă de 2019, provocând critici din partea sindicatelor şi politicienilor, conform Reuters.

Fondul de bonusuri al băncii a crescut cu 29%, deoarece a recompensat personalul pentru un boom de tranzacţionare legat de pandemie, care a ajutat creditorul german să obţină un profit, după ani de pierderi.

"Nu se potriveşte cu vremurile în care Deutsche Bank, care a beneficiat în mod indirect de salvări de nenumărate ori, are un partid pentru coronavirus", a declarat Fabio De Masi, membru al parlamentului german, într-o declaraţie pentru Reuters.

Anul trecut a marcat o schimbare pentru Deutsche şi Sewing, care şi-au preluat funcţia în 2018, după ce banca s-a confruntat cu o serie de eşecuri costisitoare de reglementare, inclusiv în ceea ce priveşte spălarea banilor. Banca a pierdut 8,2 mld. euro în ultimul deceniu. Profitul net din 2020 atribuibil acţionarilor a fost de 113 mil. euro, după o pierdere de 5,7 mld. euro în anul precedent.

"În 2020, am făcut progrese semnificative în transformarea noastră într-o bancă profitabilă în mod durabil şi am fost şi mai relevanţi pentru clienţii noştri", a spus Christian Sewing.

Creşterea aşa-numitului fond de bonusuri pentru întreaga bancă la 1,9 miliarde de euro îl aduce aproape la acelaşi nivel cu cel din 2018. Pachetul lui Sewing îl plasează printre cei mai bine plătiţi CEO ai băncilor europene din acest an pentru cei care au dezvăluit pachete de plată până acum. La Barclays, CEO-ul Jes Staley a fost plătit cu 4 mil. de lire sterline (5,57 milioane de dolari), în scădere de la 5,9 mil. de lire sterline în 2019. Directorii de la alte bănci au fost de asemenea de acord să renunţe la plată pentru a arăta sprijin pentru persoanele afectate de pandemie.

Preşedintele executiv al Santander, Ana Botin, şi directorul executiv, Jose Antonio Alvarez, au primit salariile totale reduse cu 50% pentru 2020. Directorul executiv al UniCredit, Jean-Pierre Mustier, a renunţat la compensaţia sa variabilă pentru 2020 şi şi-a redus restul salariului cu un sfert. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO