Bănci și Asigurări

Cinci asigurători de viaţă au plătit 80% din despăgubirile din primul semestru

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

25.09.2014, 00:00 248

Cele mai mari cinci companii de asigurări de viaţă au plătit în primul semestru despăgubiri în valoare de 302 milioane de lei (70 mil. euro), respectiv 82% din totalul indemnizaţiilor brute, maturităţilor şi răscumpărărilor înregistrate pe acest segment de piaţă. Primele zece companii au plătit 96% din despăgubirile totale, în valoare de 368 milioane de lei.

Cel mai mare volum de despăgubiri a fost consemnat de ING Asigurări, liderul pieţei locale de asigurări de viaţă, cu 159 milioane de lei în perioada ianuarie-iunie. ING a avut astfel o cotă de 43% din despăgubiri, peste cota de piaţă pe subscrieri, de circa 38%. Urmează în ordine Metropolitan (49 mil. lei), BCR Asigurări de Viaţă (36 mil. lei), Asirom (34 mil. lei) şi Allianz-Ţiriac (23 mil. lei).

Spre deosebire de primele trei companii, Asirom şi Allianz-Ţiriac nu se concentrează doar pe segmentul asigurărilor de viaţă, cea mai mare parte a businessului provenind din asigurări generale. Cele 368 milioane de lei despăgubiri plătite pe asigurări de viaţă în primul semestru sunt în scădere cu circa 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În paralel, primele subscrise din asigurări de viaţă s-au diminuat cu 10% şi au ajuns la 779 milioane de lei (177 mil. euro). Piaţa de asigurări de viaţă rămâne subdimensionată, respectiv la sub 20% din totalul pieţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO