Bănci și Asigurări

Cinci bănci mari au la licitaţie circa 3.700 de apartamente şi case executate silit

Cinci bănci mari au la licitaţie circa 3.700 de...

Autor: Liviu Popescu

11.12.2015, 00:07 29474

BCRBRDBanca TransilvaniaRaiffeisen şi CEC Bank, aflate în topul celor mai mari bănci care activează pe piaţa locală şi care au informaţii disponibile pe site-uri despre imobilele executate silit, caută cumpărători pentru aproxi­ma­tiv 3.700 de apartamente şi case executate silit.

Românii care au imobilele ipotecare aflate în procedura de executare silită şi nu le-au pierdut încă s-ar putea număra prin­tre beneficiarii legii privind „darea în plată“, dacă aceas­ta va fi aplicată în forma adoptată de Parlament. Actul nor­mativ, ajuns la Preşedinţie la pro­mulgare, suspendă pro­ce­dura de executare silită.

Bancherii au strâns în ulti­mii ani mii de proprietăţi de la cli­enţii care nu şi-au mai putut ram­bursa ratele la credite, iar astfel rău-platnicii au ajuns să fie executaţi silit.

„Este o afacere să cum­peri un astfel de imobil exe­cu­tat silit, însă una care a devenit cumva un cerc închis. Sunt foar­te multe persoane cumva abo­nate la aceste licitaţii ale băn­cilor care sunt mereu la curent cu imobilele scoase la exe­cutare. Foarte greu cineva din exterior poate intra în aces­te exe­cutări“, spune Liviu Andrei, director executiv al bro­kerului de credite Alliance Finance.

Raiffeisen, al patrulea jucător din sistem, are cel mai ief­tin imobil scos la licitaţie din Capitală din rândul celor mai mari cinci bănci. Astfel, o garsonieră cu o suprafaţă de 19 me­tri pătraţi afişează în prezent un preţ de 8.000 de euro (36.000 lei). Imobilul este situat în apropierea staţiei de metrou Piaţa Sudului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO