Bănci și Asigurări

Cinci jucători fac piaţa asigurărilor de sănătate şi cumulează vânzări de peste 90 mil. lei în T1/ 2019

Cinci jucători fac piaţa asigurărilor de sănătate...

Autor: Anelis Baciu

21.06.2019, 19:30 511

Toţi asigurătorii vorbesc despre oportunităţile din piaţa poliţelor de sănătate, însă numai Allianz, Signal Iduna, Groupama, Generali şi NN vând efectiv.

Piaţa asigurărilor de sănătate, seg­men­tul despre care toţi asigu­rătorii vorbesc şi unde toţi vor să fie prezenţi, este de fapt terenul de joacă a unui număr restrâns de jucători, respectiv cinci, arată datele Auto­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Allianz-Ţiriac, Signal Iduna, Groupama, Ge­nerali şi NN au împreună 98% din vânzările totale de asigurări de sănătate din primele trei luni din 2019, echivalentul a 91 milioane de lei. Cu alte cuvinte ceilalţi jucători nu există în piaţă.

Allianz-Ţiriac, companie controlată de gru­pul german Allianz împreună cu omul de afaceri Ion Ţiriac, este de departe lider pe segmentul asigurărilor de sănătate cu o cotă de piaţă de aproape 40%, echivalentul unor prime subscrise de peste 37 milioane de lei în primul trimestru din 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO