Bănci și Asigurări

Cine este olandezul din spatele International Insurance Consortium (IIC), fondul de investiţii care vrea să cumpere Carpatica Asig

Cine este olandezul din spatele International Insurance...

Autor: Anelis Baciu

17.05.2016, 00:00 929

Cetăţeanul olandez Jacob Westerlaken, un executiv cu 20 de ani experienţă în industria financiară, se află în spatele fondului de investiţii International Insurance Consortium (IIC) din Amsterdam care ar vrea să preia Carpatica Asig, compania de asigurări în rezoluţie deţinută de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Westerlaken împreună cu un alt olandez Michael Maters au înfiinţat în 2014 compania International Insurance Consortium (IIC) cu scopul de a investi pe pieţele europene de asigurări aflate în dezvoltare, potrivit descrierii de pe site-ul propriu. Compania nu afişează pe site nicio informaţie financiară, ci doar povestea înfiinţării, scopul şi câţiva clienţi precum Abnamro, Aegon, Achmea, Comisia Europeană, Fortis sau Munich Re.

O bună parte din clienţii IIC sunt companii la care Jacob Westerlaken, care este şi ma­naging director al IIC, a lucrat în trecut.

Cea mai recentă funcţie deţinută de Jacob Westerlaken a fost cea de membru în consiliul de administraţie al Adriatic-Slovenica, unul dintre cei mai mari asigurători din Slovenia care a fuzionat cu KD Life, companie a cărei subsi­diară din România a falimentat în 2010.

Timp de mai puţin de un an, în 2008, Jacob Westerlaken a fost CEO al Rosgosstrakh, unul dintre cei mai mari şi mai vechi asigurători din Rusia, iar în perioada 2005-2007 a condus afacerile Fortis Insurance Inter­national Europe, care face parte din grupul olandez Fortis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO