Bănci și Asigurări

Cine este Raluca Popescu, desemnată vicepreşedinte executive corporate la UniCredit Bank România, care a fost peste trei ani şef Corporate Banking la UniCredit Bulbank în Bulgaria

Raluca Popescu, care a fost desemnată pe poziţia de vicepreşedinte executiv corporate al UniCredit Bank România, şi-a început cariera în sistemul bancar în anul 2000.

Raluca Popescu, care a fost desemnată pe poziţia de vicepreşedinte executiv corporate al UniCredit Bank România, şi-a început cariera în sistemul bancar în anul 2000.

Autor: Claudia Medrega

17.01.2023, 17:40 1015

Raluca Popescu, care a fost şef Corporate Banking la UniCredit Bulbank - banca din Bulgaria a grupului italian UniCredit - în ultimii trei ani, îşi va continua cariera în România fiind desemnată pe poziţia de vicepreşedinte executiv corporate al UniCredit Bank România. La UniCredit în Bulgaria ea a coordonat din noiembrie 2019 divizia de corporate, investiţii şi private banking. În locul Ralucăi Popescu, Consiliul de Supraveghere al UniCredit Bulbank l-a nominalizat pe Borislav Bangeev ca noul şef al Corporate Banking şi membru al Consiliului de Administraţie al băncii.

Înanite de a ajunge la UniCredit în Bulgaria Raluca Popescu a mai lucrat la UniCredit România şi în Ungaria. Practic, Raluca Popescu a lucrat mai mult de un deceniu în cadrul UniCredit, iar câţiva ani a lucrat la HVB. La finalul lui 2019 ea a înlocuit-o pe Antoaneta Curteanu în poziţia de şef Corporate Banking la UniCredit Bulbank Bulgaria, în timp ce Antoaneta Curteanu a revenit în România şi a preluat din noiembrie 2019 funcţia de vicepreşedinte pe retail la UniCredit Bank România, a şaptea cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, primind şi aprobarea BNR pentru această poziţie.

Raluca Popescu şi-a început cariera în sistemul bancar în anul 2000 şi s-a alăturat echipei UniCredit în 2003 ca relationship manager. Între 2004 şi 2007 a fost senior relationship manager la HVB Bank România (devenită ulterior UniCredit Ţiriac Bank) şi între 2007 şi 2010 a fost branch manager la UniCredit. În noiembrie 2010, Raluca Popescu devenea head of italian corporates desk la UniCredit Bank România, iar ulterior a fost numită director al International Corporate Center la UniCredit Bank România. În 2016 a plecat în Ungaria, devenind şef al International Corporate Center la UniCredit Bank Hungary, poziţie ocupată până la sfârşitul lunii septembrie 2019.  Ulterior, a lucrat mai mult de 3 ani la UniCredit Bulbank în Bulgaria, pe poziţia de Head of Corporate Investment Banking & Private Banking, Member of the Board at UniCredit Bulbank. Raluca Popescu a terminat Facultatea de Finanţe Bănci la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi are un MBA la Universitatea Ottawa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO