Bănci și Asigurări

Cinteză, BNR: Profitul sistemului bancar a ajuns la 2,2 miliarde de lei la nouă luni

Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR:

Un număr de 24 de bănci au făcut profituri de 2,8 miliarde de lei, iar 15 au raportat pierderi de 0,6 mld. lei

Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR: Un număr de 24 de bănci au făcut profituri de 2,8 miliarde de lei, iar 15 au raportat pierderi de 0,6 mld. lei

Autor: Claudia Medrega

20.11.2015, 00:08 960

Sistemul bancar a făcut profit de 2,2 miliarde de lei la nouă luni. BCR, BRD şi BT,  primele bănci din sistem, au înregistrat profituri cumulate de 1,6 mld. lei.

Sistemul bancar înregistra la sfârşitul primelor nouă luni din acest an un profit de 2,2 miliarde de lei, mai mult de jumătate dintre bănci raportând profituri, a declarat pentru ZF Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR.

„Un număr de 24 de bănci au făcut profituri de 2,8 miliarde de lei, iar 15 au raportat pierderi de 0,6 mld. lei“, a explicat Cinteză.

La sfârşitul primului trimes­tru din 2015 sistemul bancar avea un profit de 800 mil. lei, la jumătatea anului a urcat la 1,2 miliarde de lei, iar la nouă luni câştigul s-a dublat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO