Bănci și Asigurări

​Ciprian Dascălu, BCR: E greu de spus cât de rău va arăta martie, dar trimestrul II va avea o scădere destul de puternică faţă de trimestrul I, chiar şi cu două cifre

Autor: Miruna Diaconu

23.03.2020, 13:27 308

Ciprian Dascălu, economist şef al Băncii Comerciale Române, spune că lunile ianuarie şi februarie au fost destul de bune atât la producţia industrială cât şi la vânzările cu amănuntul, dar nu se ştie cât de rău va arăta luna martie. Ceea ce este destul de probabil este că trimestrul II al acestui an va avea o scădere destul de puternică în comparaţie cu trimestrul I, chiar şi cu două cifre dacă situaţia actuală se va înrăutăţi. Ar putea urma o creştere în trimestrul III, astfel economia pe tot anul înregistrând doar o uşoară scădere.

“Am avut ianuarie şi februarie destul de bune, dacă ne uităm şi la producţia industrială, vânzări cu amănuntul, chiar şi la indicatorii de încredere. E greu de spus cât de rău va arăta martie, deci probabil trimestrul II, de la trimestru la trimestru, vom avea o scădere  destul de puternică faţă de trimestrul I. Nu e exclus, depinde cât de mult se prelungeşte situaţia, să fie o scădere de la trimestru I la trimestru II cu două cifre, urmat de o revenire aproape la fel de puternică în trimestrul III, urmând ca per total economia să înregistreze pe tot anul o uşoară scădere”, spune Ciprian Dascălu, economist şef al BCR în cadrul emisiunii de business ZF Live.

AFACERI DE LA ZERO