Bănci și Asigurări

Ciprioţii de la Marfin au făcut profit de 7,6 mil. euro

Ciprioţii de la Marfin au făcut profit de 7,6 mil. euro

Doros Ktorides, directorul general al Marfin Bank România

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax

10.04.2011, 23:47 113

Marfin Bank România a înregistrat anul trecut un profit net de7,6 milioane de euro, în creştere cu 74% faţă rezultatul din 2009conform IFRS, datorită majorării veniturilor şi scăderiichel­tuielilor cu provizioanele, şi vizea­ză pentru 2011 un avansformat din două cifre privind câştigul net.

Veniturile totale din dobânzi ale Marfin Bank România au crescutanul trecut cu 30%, iar profitul operaţional a avansat cu 6%datorită investiţiilor în IT şi infrastructură realizate în a douaparte a anului 2010, a declarat pentru MEDIAFAX directorul generalal băncii, Doros Ktorides. De asemenea, el a menţionat că banca aobţinut un profit de 3,5 milioane de euro, comparativ cu o pierderede 17,5 milioane de euro în 2009, potrivit standardelor locale decontabilitate, RAS.

La finele anului trecut, activele Marfin Bank erau de 601 mil.euro, în urcare cu 18,5% comparativ cu 2009.

Ktorides anticipează pentru 2011 o creştere de două cifre pentruprofit, active, credite şi depozite. "Grupul-mamă, Marfin PopularBank, care şi-a majorat capitalul cu 488 de milioane de euro înfebruarie, a anunţat că intenţionează să realizeze investiţiisuplimentare în Europa de Sud-Est, inclusiv în România, pentru asprijini creş­terea subsidiarelor locale", a mai spus şeful MarfinBank România.

Pe piaţa locală, grupul Marfin Popular Bank mai controleazăfirma de leasing şi raportează pentru România rezultate consolidatepentru bancă şi compania de leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO