Bănci și Asigurări

Circa 67.000 de angajaţi au ajuns la „loteria pensiilor” în trimestrul trei

Autor: Ciprian Botea

25.10.2011, 00:00 115

Fondurile de pensii administrate privat (pilonul II) au primit în trimestrul al treilea aproape 67.000 de participanţi prin repartizare aleatorie, aşa-numita "loterie a pensiilor", reprezentând peste 80% din numărul total al participanţilor noi, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Numai în luna septembrie au fost repartizaţi aleatoriu circa 20.700 de angajaţi, numărul acestora fiind totuşi în scădere comparativ cu recordul de 32.000 de participanţi repartizaţi în luna anterioară.

Peste 180.000 de salariaţi au fost repartizaţi aleatoriu la un fond de pensii administrat privat de la începutul acestui an, iar din august 2010, de când s-a început repartizarea aleatorie a angajaţilor care nu şi-au ales un fond de pensii, până în prezent mai mult de un milion de români au ajuns la "loteria pensiilor". Angajaţii noi cu vârsta sub 35 de ani trebuie să îşi aleagă un fond de pensii private în primele patru luni de la obţinerea primului loc de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO