Bănci și Asigurări

Citi şi-a adus şefă la divizia pentru clienţii bogaţi de la Bancpost. Ca să fii în programul Citi Gold trebuie să ai o avere lichidă de peste 50.000 de dolari

Autor: Liviu Chiru

08.06.2011, 23:31 373

Americanii de la Citi au adus-o la conducerea diviziei de wealthmanagement pe Claudia Butac, care în ultimii doi ani a avut opoziţie similară în cadrul Bancpost, o bancă de top zece. Citi alansat în toamna anului 2009 o ofertă completă de produse şiservicii pentru segmentul de retail, după ce mult timp rămăseserăconcentraţi pe nişa finanţărilor pentru consum, unde activau prinbrandul CitiFinancial.

Americanii ţintesc însă clientela affluent, cu venituri pestemedie. Oferta Citi este structurată în două segmente - CitiOne,pentru clienţi cu lichidităţi de cel puţin 5.000 de dolari (15.000de lei) şi CitiGold, pentru cei cu averi lichide de peste 50.000 dedolari (150.000 de lei). Butac va fi responsabilă de portofoliul declienţi incluşi în segmentul CitiGold.

La Bancpost, pe lângă postul de şef al diviziei de privatebanking, Butac a fost şi membru în board-urile EFG EurobankSecurities şi EFG Eurobank Corporate Finance. Înainte de a colaboracu grecii, ea condusese divizia locală de servicii financiare aolandezilor de la ABN Amro, iar anterior lucrase în BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO