Bănci și Asigurări

​City Insurance, cel mai mare asigurător RCA, l-a numit pe britanicul Robert Wood­thorpe Browne în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere

Sursă foto: https://liberal-international.org/people/robert-woodthorpe-browne/

Sursă foto: https://liberal-international.org/people/robert-woodthorpe-browne/

Autor: Mircea Nica

23.10.2019, 15:43 2075
 

Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF), supraveghetorul pieţei asigurărilor din România, a anunţat miercuri că l-a aprobat pe Robert Wood­thorpe Browne pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al City Insurance, cel mai mare asigurător pe RCA din România. Prin urmare, compania şi-a completat board-ul, care până acum îl avea ca vicepreşedinte  pe Max Walter Rössler, cu o carieră în investiţii bancare.

„Numirea domnului Robert Wood­thorpe Browne în calitate de membru şi preşedinte al consiliului de supraveghere la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.“, a decis astăzi consiliul ASF.

Prin urmare, acţionarii City, respectiv Vivendi International (85%), o companie în spatele căreia ar fi omul de afaceri Dan Odobescu, dar şi alţi acţionari ai City cu 14% au decis ca asigurătorul să aibă un preşedinte în cadrul Consiliului de Supraveghere. Decizia vine la câteva luni după ce o asociaţie a service-urilor a susţinut că City are probleme cu solva­bi­litatea. Însă ASF spune că asigurătorul este stabil din punctul de vedere al solva­bilităţii.

Noul preşedinte al Consiliului de Supraveghere al City Insurance, Robert Wood­thorpe Browne este şeful diviziei internaţionale a băncii private Kleinwort Hambros, parte a grupului Societe Generale, din august 2019, iar ulterior a fost şeful relaţiilor de management în cadrul băncii private elveţiene Juliul Baer timp de 3 ani, ocupând diverse poziţii de-a lungul timpului. Pe parcursul carierei sale a dispus de funcţii de conducere şi poziţii de senior în diverse companii din Marea Britanie, potrivit informaţiilor de pe profilul social LinkedIn.

City Insurance a raportat în primele şapte luni din acest an prime brute sub­scri­se totale de 1,1 mld. lei, iar volumul total al daunelor plătite a fost în perioada ianuarie-iulie 2019 de 681 mil. lei. Com­pania are un număr total de poliţe emise de 4,07 mi­lioa­ne, în timp ce numărul total al daunelor plătite este de 93.761.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO