Bănci și Asigurări

​City Insurance, cel mai mare asigurător RCA, l-a numit pe britanicul Robert Wood­thorpe Browne în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere

​City Insurance, cel mai mare asigurător RCA, l-a numit pe britanicul Robert Wood­thorpe Browne în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere

Sursă foto: https://liberal-international.org/people/robert-woodthorpe-browne/

Autor: Mircea Nica

23.10.2019, 15:43 1948
 

Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF), supraveghetorul pieţei asigurărilor din România, a anunţat miercuri că l-a aprobat pe Robert Wood­thorpe Browne pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al City Insurance, cel mai mare asigurător pe RCA din România. Prin urmare, compania şi-a completat board-ul, care până acum îl avea ca vicepreşedinte  pe Max Walter Rössler, cu o carieră în investiţii bancare.

„Numirea domnului Robert Wood­thorpe Browne în calitate de membru şi preşedinte al consiliului de supraveghere la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.“, a decis astăzi consiliul ASF.

Prin urmare, acţionarii City, respectiv Vivendi International (85%), o companie în spatele căreia ar fi omul de afaceri Dan Odobescu, dar şi alţi acţionari ai City cu 14% au decis ca asigurătorul să aibă un preşedinte în cadrul Consiliului de Supraveghere. Decizia vine la câteva luni după ce o asociaţie a service-urilor a susţinut că City are probleme cu solva­bi­litatea. Însă ASF spune că asigurătorul este stabil din punctul de vedere al solva­bilităţii.

Noul preşedinte al Consiliului de Supraveghere al City Insurance, Robert Wood­thorpe Browne este şeful diviziei internaţionale a băncii private Kleinwort Hambros, parte a grupului Societe Generale, din august 2019, iar ulterior a fost şeful relaţiilor de management în cadrul băncii private elveţiene Juliul Baer timp de 3 ani, ocupând diverse poziţii de-a lungul timpului. Pe parcursul carierei sale a dispus de funcţii de conducere şi poziţii de senior în diverse companii din Marea Britanie, potrivit informaţiilor de pe profilul social LinkedIn.

City Insurance a raportat în primele şapte luni din acest an prime brute sub­scri­se totale de 1,1 mld. lei, iar volumul total al daunelor plătite a fost în perioada ianuarie-iulie 2019 de 681 mil. lei. Com­pania are un număr total de poliţe emise de 4,07 mi­lioa­ne, în timp ce numărul total al daunelor plătite este de 93.761.

 
AFACERI DE LA ZERO