Bănci și Asigurări

City Insurance este oficial în redresare financiară. ASF i-a interzis asigurătorului să mai vân­dă poliţe de garanţii şi totodată a limitat primele brute sub­scrise la 75% din valoarea pe anul trecut

City Insurance este oficial în redresare financiară....

Autor: Anelis Baciu

19.04.2016, 00:05 1089

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anun­ţat ieri oficial deschiderea procedurii de redresare financiară la City Insurance, al patrulea cel mai mare asigu­ră­tor local cu afaceri de 502 mil. lei.

Pe lângă punerea în re­dre­sare pe bază de plan, ASF i-a interzis asigurătorului să mai vân­dă poliţe de garanţii şi totodată a limitat primele brute sub­scrise la 75% din valoarea pe anul trecut. În aceste con­diţii, City nu poate avea afaceri mai mari de 376 mil. lei în acest an.

„Decizia ASF se bazează pe concluziile unei analize-diag­nos­tic de supraveghere şi ale unui raport de control inopinat care au scos în evidenţă o serie de deficienţe privind solva­bi­litatea şi nivelul capitalului societăţii“, a informat ASF.

Potrivit raportului ASF, City Insurance, companie con­tro­lată de omul de afaceri Dan Odobescu (cumnatul fostului premier Adrian Năstase), avea un grad ridi­cat de subadecvare a rezervelor de daună, de circa 43%, iar co­efi­cientul de lichiditate se situa la 0,83, adică sub limita mi­nimă legală de 1.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO