Bănci și Asigurări

City Insurance iese din redresare. ASF consideră că asigurătorul şi-a rezolvat problemele financiare

City Insurance iese din redresare. ASF consideră că...

Autor: Cristina Bellu

20.07.2017, 12:54 378

ASF a a dispus închiderea procedurii de redresare financiară a companiei de asigurări City Insurance, după ce asigurătorul şi-a majorat capitalul cu 50 de milioane de euro.

“Membrii Consiliului au fost informaţi despre restabilirea situaţiei financiare a asigurătorului la data de 31 martie 2017, în baza documentelor prezentate de către societate şi a verificărilor efectuate de către direcţiile de specialitate din cadrul ASF, cu privire la acordarea de către acţionarul principal existent a unui împrumut subordonat, în numerar, în sumă de 50 milioane de euro. În acest sens, Consiliul ASF a dispus închiderea procedurii de redresare financiară a societăţii City Insurance”, transmit reprezentanţii ASF.

Totodată, Autoritatea  a stabilit în sarcina conducerii asigurătorului punerea în aplicare a unui set de măsuri, pentru o perioadă de 6 luni de la data primirii deciziei, prin care ASF va monitoriza modalitatea de instrumentare a dosarelor de daună RCA, precum şi politica de investiţii a societăţii.

City Insurance a intrat în redresare financiară în primăvara anului 2016 şi a stat sub acest mecanism până în primăvara acestui an.

La finalul anului trecut, City Insurance se clasa pe locul şase în clasamentul companiilor de asigurări generale, după Euroins, cu prime brute subscrise de 789,6 milioane de lei şi o cotă de piaţă de 10,2%. Portofoliul City este dominat de asigurări RCA în proporţie de 82%, RCA-ul fiind de altfel motorul creşterii de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO