Bănci și Asigurări

City Insurance răspunde la declaraţiile AutoCar privind intrarea în insolvenţă: Precizările ASF privind stabilitatea financiară a City Insurance ne scutesc de alte comentarii

City Insurance răspunde la declaraţiile AutoCar privind...

Autor: Roxana Rosu

28.08.2019, 14:08 1081

Compania de asigurări City Insurance a anunţat astăzi că în primele şapte luni ale anului primele brute subscrise au totalizat 1,13 mld.lei (239 mil.euro), iar daunele plătite au ajuns la 681 mil.lei (143 mil.euro), răspunzând astfel la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind intrarea în insolvenţă a firmei. 

Grupul de firme AutoCar, specializat în service auto, a declarat luni că are de recuperat o datorie de un milion de lei, care împreună cu dobânzile şi penalităţile însumează 3 milioane de lei, de la asigurătorul City Insurance şi a făcut o plângere în acest sens la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). De asemenea, AutoCar a solicitat în instanţă intrarea în insolvenţă a asigurătorului.

Proprietarul AutoCar, Florin Pandele, susţine că problemele pe care le întâmpină cu City Insurance sunt vechi, de cinci ani, însă ASF nu face nimic pentru a le remedia. De asemenea, Florin Pandele a spus că depune petiţii la ASF pentru recuperarea banilor de aproape doi ani, însă reprezentanţii ASF au organizat doar câteva întâlniri în care îl sfătuiau pe antreprenor să meargă cu cazul în instanţă.

” Cu privire la articolele apărute în presă despre o aşa zisă cerere de intrare în faliment a Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance, facem următoarele precizări. Pentru perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2019, Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance raportează:

  • Total prime brute subscrise: 239 milioane EUR, echivalentul a 1,132 milioane LEI
  • Total număr poliţe emise: 4,07 milioane
  • Total număr dosare daune plătite: 93,761
  • Total volum daune plătite: 143 milioane EUR, echivalentul a 681 milioane LEI

Din acest punct de vedere, precizările ASF (“Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) supraveghează îndeaproape societăţile de asigurare autorizate. În cazul în care sunt constatate disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte activitatea acestora sau respectarea cerinţelor de capital, ASF dispune măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare, cum de altfel a şi făcut recent. Compania City Insurance este stabilă din punctul de vedere al indicatorilor de solvabilitate.”) ne scutesc de alte comentarii pe acest caz punctual”, se arată în anunţul City Insurance.

Compania a vândut asigurări în valoare de aproape 1,5 miliarde de lei în 2018, în creştere cu circa 18% faţă de anul precedent, şi a raportat un profit de circa 51 mil. lei pentru anul trecut. Compania activează doar pe piaţa asigurărilor generale şi vinde în principal asigurări auto obligatorii (RCA).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO