Bănci și Asigurări

City Insurance, recent ieşită din procedura de redresare, a plătit despăgubiri de 645 milioane lei în ultimul an

City Insurance, recent ieşită din procedura de...

Autor: Roxana Rosu

02.08.2017, 00:00 317

City Insurance, companie recent ieşită din procedura de redresare financiară, a plătit în ultimul an despăgubiri în valoare totală de 645 milioane lei (143 mil.euro), potrivit informaţiilor transmise de asigurător. Doar în acest an compania a plătit despăgubiri de 304 milioane de lei. 

„Din analize, e clar că locomotiva pentru City Insurance a fost anul 2017. Până la data curentă, societatea a acoperit daune de 304,5 milioane de lei, echivalentul a 67,6 milioane de euro. Asta înseamnă o creştere de 97,36% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, viteza de procesare a cererilor de despăgubiri s-a reflectat şi în petiţii: 543 în 2017, faţă de 1.687 în 2016. 

Un alt punct forte este termenul de plată a despăgubirilor pentru RCA, societatea ajungând anul acesta la o medie de 22 de zile pentru deschiderea şi lichidarea unui dosar de daună“, spune City Insurance. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a închis procedura de redresare financiară pe bază de plan la City Insurance la finalul lunii iulie, după ce compania a primit un împrumut subordonat, în numerar, în valoare de 50 milioane de euro de la acţionarul principal. Firma Vivendi International figurează ca principal acţionar al City Insurance, iar până recent în spatele Vivendi era omul de afaceri Dan Odobescu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO