City Insurance şi Euroins au rămas liderii pieţei RCA în T1 2018, dar şi-au redus puternic vânzările

12 iul 2018 Autor: Anelis Baciu

Primul trimestru din 2018 a adus evoluţii surprin­ză­toare la nivelul vânzărilor companiilor RCA, în condiţiile în care ju­cători consacraţi precum City Insurance sau Euro­ins au înregistrat scăderi de peste 20% ale afacerilor, ara­tă datele ASF.

Dinamica la nivelul vân­ză­rilor celor doi ju­că­tori este sur­prin­zătoare în contextul în care an­terior afa­ce­rile lor creşteau de la tri­mestru la trimestru.

În pofida re­du­cerii expu­ne­rii, City şi Euro­ins şi-au păstrat po­ziţiile în clasa­ment după pri­mele trei luni din an. City este în con­tinuare lide­rul pieţei de pro­fil, cu o cotă de pia­ţă de 28,2%, în scădere de la 31,6% la finalul lunii martie 2017.

Reducerea vânzărilor RCA a costat City primul loc în clasamentul general (asigurări de viaţă şi generale), acesta revenind după un an la Allianz-Ţiriac.

În cazul Euroins pierderea de cotă de piaţă a fost mai redusă decât în cazul City, asigurătorul controlat de grupul bulgar Eurohold având la finalul lunii martie 25,2% din piaţa RCA, în scădere de la 27,7% în martie 2017. În timp ce liderii pieţei au decis să facă un pas în spate, Asirom a revenit puternic în piaţa RCA, marcând o creştere de aproape 60%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

 
Cuvinte cheie:
City Insurance
, Euroins
, RCA
, asigurari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide