Bănci și Asigurări

Clasamentul asigurărilor de viaţă în funcţie de diferenţa dintre subscrieri şi indemnizaţii. Companiile de asigurări de viaţă au încasat prime de 1,07 mld. lei şi au plătit indemnizaţii de 499 mil. lei. NN Asigurări de Viaţă, BRD Asigurări de Viaţă şi Allianz Ţiriac, pe podium

Clasamentul asigurărilor de viaţă în funcţie de...

Autor: Mircea Nica

26.10.2020, 18:50 524

♦ NN Asigurări de Viaţă, BRD Asigurări de Viaţă şi Allianz Ţiriac sunt pe podium în topul realizat în funcţie de diferenţa dintre subscrieri şi despăgubiri ♦ Companiile de asigurări de viaţă au rămas cu 571 mil. lei, respectiv aproape 53% din totalul primelor brute subscrise, după plata despăgubirilor.

Piaţa asigurărilor de viaţă a înre­gis­trat la finalul primului semestru (S1) din 2020 un volum al subscrierilor de 1,07 mld. lei, din care asigurătorii au plă­tit despăgubiri de 499 mil. lei. Astfel, com­paniile de asigurări de viaţă au rămas cu 571 mil. lei, respectiv aproape 53% din totalul primelor brute subscrise la nivelul întregului segment de asigu­rări de viaţă, pe care trebuia să îi gestioneze pentru a acoperi rezer­ve­le tehnice, cedarea în reasigu­ra­re şi chel­tu­ielile administrative, con­form calcule­lor făcute de ZF pe baza da­telor Au­to­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

NN Asigurări de Viaţă, liderul pie­ţei de asigurări de viaţă, conduce şi cla­sa­mentul realizat în funcţie de dife­renţa din­tre subscrieri şi despăgubiri, cu o di­ferenţă de 212,4 mil. lei rămasă după pla­ta despăgubirilor în S1/2020. La NN Asigu­rări de Viaţă ponderea despă­gu­bi­ri­lor din primele subscrise este de 49,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO