Bănci și Asigurări

Clasamentul celor mai creditate judeţe la final de noiembrie 2021. Bucureşti-Ilfov conduce, urmat de Cluj şi Timiş. Soldul creditelor în Bucureşti-Ilfov pentru populaţie şi corporate în lei şi valută de la finalul lunii noiembrie 2021 a ajuns să aibă o pondere de 40,4% în soldul total al creditelor

Clasamentul celor mai creditate judeţe la final de...

Autor: Mircea Nica

07.01.2022, 19:00 553

♦ Bucureşti-Ilfov, Cluj şi Constanţa au înregistrat cele mai mari ritmuri de creştere dintre primele 10 judeţe cu cel mai mare sold al creditelor populaţiei şi corporate în lei şi valută de la finalul lunii noiembrie 2021.

Bucureşti-Ilfov, epicentrul economic al României, con­duce clasamentul ju­de­ţelor cu cel mai mare sold al creditelor popu­laţi­ei şi corporate în lei şi valută de la finalul lunii noiembrie 2021, respectiv 126,2 mld. lei, în creştere semnificativă cu 18% comparativ cu soldul de la finalul lunii noiembrie 2020, potrivit celor mai recente date ale BNR.

Astfel, soldul creditelor populaţiei şi corporate în lei şi valută din Bucureşti-Ilfov a ajuns să deţină o pondere sem­nificativă de 40,4% în soldul total al creditelor companiilor şi populaţiei în lei şi valută de la finalul lunii noiembrie 2021, de 312,6 mld. lei.

Având în vedere dezvoltarea con­ti­nuă în zona Bucureşti-Ilfov, atât din punc­tul de vedere al busines­suri­lor, cât şi al mi­grărilor din alte ju­de­ţe ale ţării, soldul semni­fi­ca­tiv al cre­di­te­lor din aceas­tă zonă ara­tă o dis­cre­pan­ţă ma­re com­parativ cu res­tul regiu­nilor din România. În ace­laşi timp, avan­sul semnificativ al cre­ditării în ultimul an, în con­textul actual al pan­de­­miei, se ob­ser­vă prin­tr-un ritm de creştere con­sistent în cel mai ma­re centru de dez­voltare din ţară, dar şi la celelalte judeţe prezente în clasament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO