Bănci și Asigurări

Claudiu Cazacu, analist X-Trade Brokers: Dolarul va ajungela egalitate cu euro în câteva săptămâni

Claudiu Cazacu, analist X-Trade Brokers: Dolarul va...
16.12.2016, 00:04 673

Dolarul american va ajunge în câteva săptămâni la paritate cu euro ca urmare a înăspririi politicii monetare din SUA, consideră Claudiu Cazacu, analist-şef al X-Trade Brokers.

Dolarul a atins ieri un maxim istoric de  4,3146 lei micşorând diferenţa faţă de euro, care a fost cotat la 4,5202 lei. „Credem că este posibil să avem un euro egal cu dolarul american, chiar şi anul acesta, cel târziu la începutul anului viitor. Vorbim despre următoarele săptămâni. Dolarul creşte faţă de euro, iar euro se întăreşte în raport cu leul, deci efectul este cumulat faţă de moneda noastră“, a precizat Claudiu Cazacu.

El a mai spus că dolarul este pe trend ascendent de mai multă vreme, iar acum a ajuns la un nivel pe care nu l-a mai atins din 2002 în raport cu moneda unică europeană. Întărirea dolarului duce la scumpirea carburanţilor, situaţie care antrenează creşteri de preţ şi în alte industrii, de asemenea debitorii cu credite în dolari vor plăti rate mai mari, cei cu economii în dolari vor avea însă de câştigat, a punctat Cazacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO