Bănci și Asigurări

Claudiu Cazacu, XTB: Piaţa criptomonedelor era în noiembrie în "al nouălea cer”, dar în doar două luni monedele au pierdut 50-70% din valoare. Ethereum revine în ritm mai vioi decât Bitcoin, în vreme ce alte criptomonede rămân ezitante

Claudiu Cazacu, XTB: Piaţa criptomonedelor era în...

Autor: Roxana Rosu

03.02.2022, 15:07 1120

 

Piaţa criptomonedelor era în noiembrie 2021 în "al nouălea cer”, investitorii ducând Bitcoin la aproximativ 69.000 de dolari şi Ethereum la peste 4.800 de dolari, dar în doar două luni şi jumătate cele două monede virtuale au avut scăderi de peste jumătate din valoare, în timp ce alte criptomonede au avut un declin de 60%, chiar peste 70%, arată o analiză XTB.

”Perspectiva de creştere pe piaţa criptomonedelor depinde de gradul de recuperare a activelor în urma atacului unor hackeri soldat cu pierderea a 300 de milioane de dolari, dar şi de eventuale „surprize” din partea autorităţilor de reglementare”, atrage atenţia Claudiu Cazacu, Consulting Strategist în cadrul casei de brokeraj pe burse internaţionale XTB România.

Traderii au ”învinovăţit” restricţiile impuse de India şi Rusia, o pierdere a încrederii unor investitori, de retail, dar şi instituţionali sau corporativi, dar şi anunţurile aşteptate de majorare a dobânzii de referinţă în SUA pentru evoluţia în jos a pieţei cripto.  

După ce au digerat mesajele Rezervei Federale, revenirea recentă a adus câştiguri de 12.3% pentru Bitcoin şi de 23.8% pentru Ethereum, din minimele înregistrate pe 24 ianuarie, într-o sesiune foarte volatilă, şi până joi, la ora 10. Avansul înregistrat ieri ar fi fost semnificativ mai mare, dar piaţa a suferit corecţii acute în ultimele 24 de ore.

Datele arată că Ethereum a înregistrat o recuperare mai vioaie decât Bitcoin, proiectul originar al monedelor virtuale.

”Este interesant de observat că, pentru criptomonede precum Solana sau Avalanche, considerate anterior a avea o şansă de dezvoltare puternică, deşi procentele redresării faţă de minimele de acum zece zile sunt apropiate cele ale Ethereum, revenirea este sensibil mai slabă decât în alte ocazii în raport cu maximele istorice”, spune  Claudiu Cazacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO