Bănci și Asigurări

Clever Taxi introduce plata călătoriilor direct de pe telefon, cu cardul bancar sau prin SMS

Clever Taxi introduce plata călătoriilor direct de pe...

Autor: Adrian Seceleanu

11.08.2014, 00:04 1584

Clever Tech, companie înfiinţată în 2011 de doi absolvenţi de Politehnică, al cărei principal activ este Clever Taxi - o aplicaţie prin intermediul căreia pot fi comandate online taxiuri în mai multe oraşe din România, a introdus la sfâr­şitul săptămânii trecute plata direct de pe telefon a curselor, fie cu un card bancar, fie prin SMS.

Plata prin SMS este disponibilă exclusiv pentru clienţii cu abonament sau cartele preplătite ai Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă.

Potrivit reprezentanţilor companiei, sistemul de plată direct de pe telefon, care a fost dezvoltat împreună cu Netopia Mobilpay - unul dintre cei mai mari procesatori de plăţi online cu cardul - este disponibil iniţial doar în Capitală.  „Plata prin aplicaţie este disponibilă în Bucu­reşti şi va fi extinsă în curând şi în celelalte oraşe unde funcţionează Clever Taxi, respectiv: Braşov, Cluj-Na­poca, Ga­­laţi, Iaşi, Ploieşti Sibiu, Târgu-Mureş“. În prezent, în Bucureşti doar două companii de taxi (Elegance şi Grant) acceptă plata cu cardul bancar, conform datelor din aplicaţie. În ceea ce priveşte plata călătoriilor prin SMS, reprezentanţii Orange au precizat că facilitatea este disponibilă pentru toate categoriile de clienţi.

„Astfel, în urma solicitării unui taxi care acceptă plata prin intermediul aplicaţiei Clever Taxi, clienţii Orange, fie că sunt abonaţi sau utilizatori de cartele PrePay, vor putea achita cursa prin SMS folosind butonul «Plă­teşte cursa». Costul total al SMS-ului se va regăsi pe factura următoare sau va fi retras din creditul disponibil pe cartela PrePay.“

În trei ani, prin intermediul Clever Taxi au fost comandate peste cinci milioane de curse cu taxiul. Aplicaţia le oferă utilizatorilor acces la aproximativ 7.000 de şoferi de la mai mult de 30 de companii de taxi.

Cele mai mari pachete de acţiuni în companie sunt deţinute de cei doi fondatori, Mihai Rotaru şi Alex Du­mitru, acţionari minoritari fiind Andrei Pitiş şi Călin Fusu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO