Bănci și Asigurări

Clienţii corporate ai britanicilor de la RBS au ajuns la UniCredit

Clienţii corporate ai britanicilor de la RBS au ajuns la...

Autor: Ciprian Botea

17.12.2014, 08:17 686
UniCredit Ţiriac, un jucător de top zece din sistemul bancar, a finalizat preluarea clienţilor corporate ai sucursalei de la Bucureşti a Royal Bank of Scotland după patru luni de la semnarea tranzacţiei.
 
Tranzacţia a fost semnată la începutul lunii august, portofoliul vizat fiind format din 500 de clienţi companii mari, active de 260 mil. euro şi depozite de 315 mil. euro.
 
Oficialii celor două bănci nu au comunicat numărul clienţilor care au acceptat transferul către UniCredit, precizând doar că cea mai mare parte şi-au dat consimţământul pentru această operaţiune.
 
Odată cu finalizarea transferului portofoliului de retail au fost transferaţi către UniCredit şi o parte din angajaţii sucursalei RBS, respectiv cei care se ocupau direct de relaţia cu clienţii. Ceilalţi angajaţi vor trece la UniCredit treptat pe parcursul anului viitor.
 
Transferul portofoliului de clienţi corporate vine după ce anul trecut şi clienţii de retail ai britanicilor au trecut la UniCredit Ţiriac. În tranzacţia de anul trecut au fost incluse active de 315 mil. euro şi pasive de 230 mil. euro. Clienţii de retail au ajuns la UniCredit în septembrie anul trecut.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO