Bănci și Asigurări

Clienţii cu venituri mari ai Raiffeisen pot investi în lingouri de aur

Clienţii cu venituri mari ai Raiffeisen pot investi în...

Autor: Razvan Voican

08.05.2014, 00:00 2571

Raiffeisen a devenit una dintre băncile care le oferă clienţilor cu venituri mari posibilitatea tranzacţionării cu aur în formă fizică. Aceştia pot investi în lingouri de 50, 100, 250, 500 sau 1.000 de grame, care sunt depozitate în custodia băncii-mamă din Austria Raiffeisen Bank International. „Serviciul a fost creat ca răspuns la cererea mare din acest sector, atribuită unei volatilităţi crescânde şi oportunităţilor de pe pieţele financiare”, afirmă reprezentanţii băncii. Instrumentul este furnizat de divizia trezorerie şi pieţe de capital.

Raiffeisen a dezvoltat pentru clienţii cu venituri peste medie serviciul Premium Banking, care de anul trecut a fost extins în întreaga reţea de 528 de unităţi, fiind asigurat de directorul de agenţie în completarea echipei de manageri de relaţii dedicaţi. Din acest an clienţii premium au acces la un nou instrument financiar de gestionare a averilor – un raport consolidat care reflectă produsele deţinute la toate entităţile grupului Raiffeisen. Şi BCR le oferă clienţilor din categoria premium serviţi sub brandul „ONE BCR” posibilitatea cumpărării şi vânzării de aur sub formă de lingouri. Un jucător activ pe nişa tranzacţiilor cu aur este Piraeus Bank, care oferă posibilitatea investirii în lingouri şi monede, dar şi în aur de cont. Un gram de aur era cotat ieri la BNR la 134,3 lei, în scădere cu 13,5% faţă de acum un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO