Bănci și Asigurări

Clienţii UniCredit Bank pot retrage numerar în euro de la anumite bancomate ale băncii din Bucureşti şi alte 11 oraşe

Clienţii UniCredit Bank pot retrage numerar în euro de la anumite bancomate ale băncii din Bucureşti şi alte 11 oraşe

Autor: Roxana Rosu

05.04.2021, 00:00 1547

Clienţii UniCredit Bank au posibilitatea de a retrage numerar în euro, respectiv în bancnote de 50 de euro, de la anumite multifuncţionale de tip BNA din reţeaua băncii, în 12 oraşe din ţară. Terminalele de la care vor putea fi realizate aceste retrageri sunt amplasate în sucursalele UniCredit Bank şi vor fi disponibile în două etape.

De la 1 aprilie în Bucureşti (Sucursalele Militari, N. Grigorescu şi Piaţa Presei Libere), iar din 5 aprilie vor deveni operaţionale şi în alte 11 oraşe (Bacău, Vaslui, Suceava, Botoşani, Bistriţa, Reghin, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Slatina şi Reşiţa). Reţeaua de puncte care permit retrageri în euro va fi extinsă progresiv.

„Este un pas în plus pe care îl facem în direcţia adoptării unui model multichannel, bazându-ne pe investiţiile realizate în mobile banking, call center, internet banking şi sucursale paperless. Dacă ne uităm în portofoliul nostru, 98% dintre retragerile de numerar în lei şi 60% din depunerile de numerar sunt noncasierie, prin maşinile multifuncţionale; ne aşteptăm, ca atare, ca noua opţiune pe care o oferim clienţilor noştri să fie foarte bine primită“, a spus Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte retail la UniCredit Bank.

Comisioanele practicate pentru aceste operaţiuni sunt mai mici decât cele pentru operaţiuni similare la ghişeu. În cazul în care cardul utilizat pentru retragerea de numerar este ataşat unui cont curent deschis într-o monedă diferită de euro, schimbul valutar se realizează la cursul practicat de UniCredit Bank la momentul efectuării conversiei, iar cursul valutar este comunicat pe ecranul terminalului înainte de efectuarea tranzacţiei. Limitele pentru retragerile de numerar la BNA în euro sunt cele valabile pentru retragerile de numerar în lei (contravaloarea în euro), stabilite contractual în funcţie de tipul de card deţinut.

AFACERI DE LA ZERO