Bănci și Asigurări

Comisioanele brokerilor de asigurări au scăzut pe toate tipurile de poliţe în primul trimestru

Comisioanele brokerilor de asigurări au scăzut pe toate...

Autor: Anelis Baciu

08.08.2016, 00:06 729
Companiile de asigurări plătesc comisioane din ce în ce mai mici brokerilor, acesta fiind un trend indiferent de tipul de poliţă intermediată, arată datele agregate de Autoritatea de Su­pra­ve­ghere Financiară (ASF).
 
Astfel, co­mi­sionul me­diu plătit brokerilor pentru vânzarea de asigurări auto obligatorii, poliţele cel mai des in­ter­mediate, se ridica la finalul lunii martie a aces­tui an la 14%, faţă de 16% cu un an în urmă. Pentru asi­gu­ră­rile Casco asigu­ră­torii au ajuns să plătească circa 10% din valoarea primei, în scă­dere cu două puncte pro­cen­tuale faţă de luna martie a lui 2015, în timp ce în cazul poli­ţelor de lo­cu­inţe comisio­nul mediu a con­semnat cea mai abrup­tă scădere de la 20% la 13%.
 
„Se observă că pon­de­rea cheltuielilor cu comi­sioa­nele în primele brute sub­scrise a scăzut ca urmare a eforturilor so­cie­tăţilor de asigurare de a reduce rata daunei com­binate şi deci a-şi îmbunătăţi indicatorii de pro­fitabilitate şi stabilitate financiară“, notează ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO