Bănci și Asigurări

Comisionul zilei. Comisionul de retragere la bancomat: în timp ce multe bănci au 0 comision de retragere de la ATM, altele au comisioane care pot ajunge la 1,5%

Comisionul zilei. Comisionul de retragere la bancomat:...

Autor: Mircea Nica

03.09.2021, 17:15 5276

Cele mai mari 9 bănci din România percep comisioane între 0% şi 1,5% în cazul retragerilor de numerar de la bancomate(ATM) pentru persoane fizice, cu carduri de debit, fiecare având anumite cerinţe pentru a beneficia de oferte mai bune, conform listelor de taxe şi comisioane publicate de bănci.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după active, are comision 0 la retragerile de numerar de la bancomatele proprii ale băncii. În ceea ce priveşte retragerile de la alte ATM-uri, comisionul perceput ajunge la 0,5%, la care se mai adaugă 2,5 sau 3,5 lei.

Şi a doua cea mai mare bancă după active, BCR, percepe un comision 0 la operaţiunile de retragere de la bancomatele proprii, dar pentru retragerile care au loc la alte ATM-uri decât cele ale băncii, comisionul este de 1% sau minim 15 lei.

În cazul BRD, a treia bancă din sistem după active, comisionul perceput este de 0,2% sau minim 0,9 lei pentru retragerile de la bancomtele proprii, în timp ce pentru retragerile de la ATM-urile altor bănci comisionul ajunge la 1%, la care se mai adaugă 7 lei. Cu toate acestea, pachetele de cont curent ale băncii oferă comision 0 de retragere atât de la bancomatele proprii cât şi de la ATM-urile altor bănci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO