Bănci și Asigurări

Comisionul zilei. Comisionul standard pe care îl percep cele mai mari 10 bănci de pe piaţa locală pentru rambursarea anticipată a creditilelor de consum este între 0,5% şi 1%

Comisionul zilei. Comisionul standard pe care îl percep...

Autor: Mircea Nica

06.12.2021, 18:00 229

Conform legislaţiei în vigoare pentru creditele de consum, băncile nu au voie să perceapă mai mult de maxim 1% din suma plătită ca şi comision de rambursare anticipată pentru creditele cu dobândă fixă, iar pentru creditele cu dobândă variabilă nu se percepe comision.

Primele 10 cele mai mari bănci din sistemul bancar românesc percep comisioa­ne persoanelor fizice care vor să plătească în avans creditele de consum. Astfel, la majoritatea băncilor, acest comision poate fi 0,5% dacă persoana se află în ultimul an de creditare sau 1% dacă este înainte de ulti­mul an al contractului de credit.

De exemplu, Banca Transilvania, cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, cere un comision de 0,5% din suma rambur­sată, dacă rambursarea creditului de consum se face cu mai puţin de 12 luni înain­tea scadenţei. În caz contrar, comisionul perceput de bancă este de 1% din suma rambursată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO