Bănci și Asigurări

Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, anunţă că va tăia 10.000 de joburi, o treime din forţa de muncă locală. Banca vrea să închidă 340 de sucursale în următorii ani

Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, anunţă că va tăia 10.000 de joburi, o treime din forţa de muncă locală. Banca vrea să închidă 340 de sucursale în următorii ani

Autor: Eduard Ivanovici

01.02.2021, 00:00 23833

Banca germană Commerzbank a declarat că divizia de management a propus eliminarea a circa 10.000 de joburi, sub programul actual de restructurare dezvoltat pentru a creşte nivelul de digitalizare şi pentru a reduce costurile anuale, notează Associated Press.

Creditorul a anunţat că mişcarea va afecta circa 33% din forţa de muncă din Germania. Totodată, utilizarea sporită a tehnologiilor digitale ar reduce numărul de sucursale de la 790 la 450, iar costurile ar scădea cu 1,4 mld. euro, aproximativ 20%, până în 2024. Însă conducerea a mai anunţat că veniturile vor rămâne stabile, în condiţiile în care banca preferă profitabilitatea în detrimentul creşterilor.

„Banca intenţionează să se concentreze asupra digitalizării modelului de afaceri, urmând să reducă nivelul de costuri din toate diviziile şi să crească semnificativ nivelul de profitabilitate până în 2024“, reiese dintr-o declaraţie a Commerzbank.

Planul va fi discutat de boardul băncii pe data de 3 februarie, iar detaliile vor fi prezentate în cadrul conferinţei dedicate rezultatelor anuale de pe 11 februarie. Zilele trecute, ministrul german al economiei, Peter Altmaier, a declarat că ţara va reveni la nivelurile de dinainte de pandemie în a doua jumătate a anului viitor, produsul intern brut (PIB) urmând să înregistreze o creştere de 3% în 2021.

„Recuperarea continuă, însă ritmul a scăzut. În prezent se conturează o imagine mixtă: industria continuă să fie puternică, iar sectorul serviciilor este extrem de afectat“, a adăugat Altmaier.

 
 
AFACERI DE LA ZERO