Bănci și Asigurări

Compania care emite poliţe obligatorii de locuinţe devine membră a UNSAR

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

12.06.2015, 00:00 193

Pool-ul de asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a devenit membru al aociaţiei asigurătorilor locali (UNSAR), completând astfel lista celor 26 de societăţi de asigurare membre. Asigurătorii UNSAR, printre care se numără Allianz-Ţiriac, Omniasig sau NN Asigurări, controlează 90% din volumul total de  circa 1,9 miliarde de euro  al primelor subscrise în piaţa locală.

Paid avea la finele lunii trecute un portofoliu de 1,52 milioane de contracte în vigoare, cu 22% mai mult faţă de nivelul atins în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de asigurător. O poliţă costă 10 sau 20 de euro pe an şi acoperă daunele în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro.

Poliţele obligatorii acoperă pagubele produse de inundaţii, cutremur sau alunecări de teren, produse din cauze naturale. PAID a fost înfiinţată în 2009 şi este deţinută de un număr de 12 companii de asigurări, care au participaţii cuprinse între 5,5% şi 15% din capitalul societăţii. Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România este organizaţia profesională a companiilor de asigurare constituită în anul 1994 în scopul dezvoltării, extinderii, colaborării şi cooperării în domeniul asigurărilor şi reasigurărilor pe plan intern şi internaţional.

UNSAR a fost înfiinţată la iniţiativa unui grup de 13 companii de asigurare şi reasigurare. Începând din 2007, UNSAR este membră cu drepturi depline a Federaţiei asigurătorilor şi reasigurătorilor europeni Insurance Europe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO