Bănci și Asigurări

Compania Mediclim a luat un credit de 1 mil.euro de la ING Bank pentru şapte laboratoare pentru testarea COVID-19, la Oradea, Sfântu Gheorghe, Slatina, Iaşi, Comăneşti, Medgidia şi Ploieşti

Compania Mediclim a luat un credit de 1 mil.euro de la...

Autor: Roxana Rosu

01.07.2020, 12:49 214

ING Bank România a acordat un credit de un milion de euro companiei de distribuţie de aparatură şi reactivi de laborator Mediclim, pentru dotarea şi punerea în funcţiune a şapte laboratoare de biologie moleculară pentru testarea COVID-19.

Primul laborator finalizat se află în spitalul judeţean de urgenţă din Oradea şi a efectuat peste 5400 teste RT-PCR în decurs de două luni. Alte şase laboratoare de biologie moleculară sunt în oraşele Sfântu Gheorghe, Slatina, Iaşi, Comăneşti, Medgidia şi Ploieşti.

„Finanţarea proiectelor care au un impact direct asupra societăţii este o parte esenţială din strategia noastră de sustenabilitate. Creditul de un milion de euro acordat de ING a fost destinat finanţării activităţii companiei Mediclim pentru achiziţionarea echipamentelor, reactivilor şi a consumabilelor necesare pentru dotarea într-un timp record a noilor laboratoare, pentru a face faţă crizei din domeniul sănătăţii publice”, a declarat Bogdan Boteanu, Deputy CEO & Head of Business Banking ING Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO