Bănci și Asigurări

Companiile de asigurări au constituit rezerve tehnice pentru daune viitoare de 21,6 mld. lei, cu 12% mai mult în primele 9 luni din 2021 faţă de perioada similară din 2020

Companiile de asigurări au constituit rezerve tehnice...

Autor: Mircea Nica

07.01.2022, 08:23 137

♦ Cele mai mari rezerve tehnice constituite de asigurători au fost pe zona asigurărilor RCA, respectiv 6,6 mld. lei, însemnând 30,7% din valoarea totală a rezervelor tehnice şi mai bine de jumătate din valoarea rezervelor tehnice de pe zona asigurărilor generale ♦ Singurul segment din principalele linii de business, respectiv asigurările de incendiu şi calamităţi, a înregistrat o scădere a rezervelor tehnice constituite de companiile de asigurări. 

Asigurătorii de pe piaţa locală au constituit rezerve tehnice totale pentru daune viitoare în valoare de 21,6 mld. lei, cu 12% mai mult în primele nouă luni din 2021, faţă de perioada similară a anului anterior, potrivit datelor publicate în cel mai recent raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Asigurătorii au obligaţia de a constitui rezerve tehnice la momentul vânzării unei poliţe, în vederea respectării obligaţiilor faţă de clienţi. Din punctul de vedere al structurii rezervelor, acestea sunt împărţite în două categorii, respectiv pentru asigurări generale şi pentru asigurări de viaţă.

Din rezervele tehnice totale, companiile de asigurări au pus deoparte pentru daune viitoare 12,2 mld. lei pentru asigurările generale, cu 17,2% mai mult în primele nouă luni din 2021 faţă de perioada similară a anului anterior, reprezentând o pondere de 57% din total, în timp ce rezervele tehnice pentru asigurările de viaţă au fost de 9,3 mld. lei, cu 14,7% mai mult în primele 9 luni din 2021 faţă de primele 9 luni din 2020, însemnând o pondere de 43% din total.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO