Bănci și Asigurări

Companiile de asigurări au constituit rezerve tehnice pentru daune viitoare de 22,6 miliarde de lei în S1/2022, cu 8% mai mult faţă de S1/2021

Companiile de asigurări au constituit rezerve tehnice...

Autor: Mircea Nica

02.12.2022, 17:00 67

Rezervele create de companiile de asigurări ajung să fie păstrate în bănci, iar cea mai mare parte a acestora este reprezentată de active care pot fi uşor transformate în lichidităţi, precum depozitele bancare sau titlurile de stat Astfel, asigurătorii sunt printre furnizorii importanţi de lichidităţi pentru bănci şi pentru stat, la fel ca fondurile de pensii private.

Asigurătorii au ajuns la o valoare a rezervelor tehnice brute constituite în primul semestru (S1) din 2022 de 22,6 mld. lei, în creştere cu 8% com­parativ cu perioada si­milară a anului trecut, potrivit datelor publicate în raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind evoluţia pieţei asigurărilor în primul semestru (S1) din 2022.

Din valoarea totală a rezervelor tehnice constituite de asigurători, circa 59%, respectiv 13,5 mld. lei sunt constituite pentru asi­gurările generale, în timp ce 41%, însem­nând 9,1 mld. lei sunt rezerve teh­nice brute consti­tuite pentru asigu­ră­rile de viaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO