Bănci și Asigurări

Companiile din România aveau în 2019 credite externe de la bănci din alte ţări şi de la organisme internaţionale de 6,7 mld. euro

Companiile din România aveau în 2019 credite externe de...

Autor: Claudia Medrega

14.01.2020, 18:36 131

Instituţiile de credit din Austria, Germania, Olanda şi Marea Britanie sunt preferate de companiile româneşti atunci când decid să acceseze finanţări externe l BNR consideră că în vederea majorării intermedierii financiare interne, înlocuirea datoriei externe a companiilor cu finanţare oferită de către băncile autohtone ar fi dezirabilă.

Companiile prezente pe piaţa românească aveau anul trecut credite externe pe termen mediu şi lung de aproximativ 6,7 mld. euro, finanţările fiind obţinute preponderent de la bănci din alte ţări, o altă sursă fiind instituţiile financiare internaţionale cum ar fi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sau Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Creditele externe pe termen mediu şi lung primite de firmele româneşti de la băncile din alte ţări au ajuns la sfârşitul lunii septembrie la circa 5,8 mld. euro, în timp ce finanţările de la organisme internaţionale au ajuns la circa 916,8 mil. euro, după cum reiese din datele Băncii Naţionale analizate în cea mai recentă ediţie a raportului asupra stabilităţii financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO