Bănci și Asigurări

Companiile din UNSAR au subscris 440 mil. euro în T1

Remi Vrignaud, preşedintele UNSAR

Remi Vrignaud, preşedintele UNSAR

Autor: Ciprian Botea

21.05.2013, 22:12 447

Companiile membre ale UNSAR, asociaţia profesională a asigurătorilor, au raportat în primul trimestru venituri din prime de 1,94 milioane de lei (440 mil. euro), cu 2% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea este la jumătate faţă de cea înregistrată pe parcursul anului 2012.

Asigurătorii din UNSAR concentrează 90% din piaţă, iar performanţa acestora reflectă foarte bine evoluţia întregii industrii, care îşi revine greu după trei ani consecutivi de scădere - între 2009 şi 2011. „Avem cea mai scăzută densi­ta­te a asigurărilor din Europa, iar potenţialul pieţei rămâne latent“, afirmă Remi Vrignaud, preşedintele UNSAR.

Creşterea subscrierilor se datorează exclusiv vânzărilor mai mari de asigurări generale, în principal poliţe auto obligatorii (RCA) şi asigurări de locuinţe. Vânzările pe această clasă au crescut cu 4%, la 1,59 miliarde de lei (360 mil. euro). Pe asigurări de viaţă, în schimb, a fost consemnat un minus de 4%, subscrierile coborând până la 350 milioane de lei (80 mil. euro).

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO