Bănci și Asigurări

Competiţia de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania a atras 2.505 elevi în 167 de echipe, iar 24 dintre acestea s-au calificat în finală

Competiţia de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania...

Autor: Roxana Rosu

30.08.2021, 13:33 248

BRD FIRST Tech Challenge Romania, program de robotică pentru elevii de liceu organizat de Asociaţia Naţie Prin Educaţie, a atras la ediţia din acest an 2.505 elevi în 167 de echipe, iar 24 dintre acestea s-au calificat în finală.

BRD – Groupe Société Générale a alocat în ultimii ani peste un milion de euro pentru sprijinirea progamelor locale de robotică.

„Prin sprijinul pe care îl acordăm educaţiei STEM ne dorim să contribuim la dezvoltarea competenţelor copiilor nostri, ale noii generatii. Prin intermediul programelor şi iniţiativelor lansate sau sprijinite de noi, cei din BRD, am vazut beneficiile imense ce decurg din stimularea gândirii critice, dezvoltarea abilităţilor de problem-solving şi învăţarea prin explorare. Acum 5 ani, împreună cu Asociaţia Naţie Prin Educaţie am pus bazele acestui proiect care a crescut enorm, de la an la an, şi a oferit liceenilor din România oportunităţi reale de a-şi dezvolta seturile unice de competenţe şi abilităţi.” a declarat Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Société Générale.

La cea de-a cincea ediţie, competiţia a atras de peste 3 ori mai multe echipe, elevi şi mentori decât ediţia de debut, din 2016-2017, iar numărul oraşelor reprezentate în competiţie a crescut de la 33 la 80.

Potrivit organizatorilor, BRD FIRST Tech Challenge Romania este a treia cea mai mare competiţie independentă din lume şi are cel mai mare număr de echipe participante la Campionatul Mondial şi clasate printre semifinalişti, după China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO