Bănci și Asigurări

Care este concluzia Consiliului Concurenţei privind falimentul City Insurance: Una dintre principalele pagube pe care falimentul City Insurance le-a produs este de natură psihologică şi anume legat de ancorarea percepţiei asiguraţilor spre un nivel de tarif al primelor RCA nesustenabil de scăzut

Autor: Mircea Nica

22.11.2022, 10:52 133

Falimentul City Insurance, pe lângă haosul creat pe piaţa RCA şi efectele nocive privind creşterile semnificative a primelor RCA, a produs şi pagube de natură psihologică, potrivit concluziei Consiliului Concurenţei din raportul prividn evoluţia concurenţei în sectoarele cheie în 2022.

“Una dintre principalele pagube pe care falimentul City insurance le-a produs este de natură psihologică şi anume legat de ancorarea percepţiei asiguraţilor spre un nivel de tarif al primelor RCA nesustenabil de scăzut, după cum de altfel realitatea ne-a demonstrat”, se arată în raportul Consiliului Concurenţei.

Pe de altă parte, după falimentul City Insurance, structura pieţei RCA a permis redistribuirea foştilor asiguraţi ai companiei falimentare între restul jucătorilor din piaţă, ceea ce înseamnă că segmentul RCA permite mai multă concurenţă.

“În industria asigurărilor, în urma falimentului City Insurance, piaţa RCA în special, are o structureă care permite maim ultă concurenţă, în principal prin faptul că foştii asiguraţi ai City Insurance au fost redistribuiţi între restul actorilor rămaşi pe piaţă”, mai arată raportul Consiliului Concurenţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO