Bănci și Asigurări

Condiţii noi, mai restrictive, pentru intrarea în zona euro. România are probleme cu inflaţia şi dobânzile şi nu mai îndeplineşte toate criteriile de convergenţă nominală pentru adoptarea euro

Condiţii noi, mai restrictive, pentru intrarea în zona...

Autor: Claudia Medrega

30.07.2018, 18:08 1271
♦ România, Cehia, Ungaria şi Polonia nu au o dată ţintă pentru adoptarea euro ♦ Liderii zonei euro completează din mers criteriile de adoptare a euro punând accentul pe reforma justiţiei, lupta contra corupţiei şi stabilitatea băncilor ♦ Bulgaria, care este hotărâtă să adopte euro, va fi prima vizată de noile condiţii.

România nu are o dată ţintă pen­tru adoptarea euro, la fel ca Ce­hia, Ungaria şi Polonia, iar după ce în ultimii ani devenise frun­taşă în privinţa înde­pli­ni­rii criteriilor de la Maastricht privind con­ver­genţa nominală pentru a adera la zona euro, în 2017 şi în prima parte a anului 2018 nu a mai reuşit să bifeze criteriul privind infla­ţia sau pe cel referitor la dobânzile pe termen lung.

Dacă anul trecut România nu a îndeplinit cri­teriul privind dobânzile, după primele cinci luni din acest an nu a mai respectat condiţia le­gată de nivelul inflaţiei, respectând astfel doar câte patru criterii de convergenţă nominală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO