Bănci și Asigurări

Conducerea ASF a fost audiată din nou în Parlament, de data aceasta cu uşile „relativ închise“: Plafonarea tarifelor RCA va veni curând, dar în continuare ASF nu este tras la răspundere pentru supravegherea defectuoasă din ultimii 6 ani a City Insurance

Conducerea ASF a fost audiată din nou în Parlament, de...

Autor: Mircea Nica

10.03.2022, 00:06 864

♦ Plafonarea tarifelor RCA la tariful de referinţă al ASF pentru o periodă de şase luni nu este bună din punct de vedere juridic, dar în ciuda nenumăratelor reacţii ale actorilor din piaţă, ar urma să vină în curând ♦ Parlamentul ignoră în continuare vina pe care o are ASF prin supravegherea defectuoasă a pieţei asigurărilor din ultimii ani, care a permis falimentul City Insurance.

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a fost audiată din nou în Parlament, din cauza efectului pe care l-a avut falimentul celui mai mare asigu­ră­tor din piaţă, City Insurance, dar şi din cauza reacţiilor din zona RCA privind creşterea semnificativă a preţurilor.

Tarifele la RCA au crescut în medie cu 68%, în cazul persoanelor fizice.

Deşi este a doua oară când ASF este pus în faţa Parla­mentului pentru a da explicaţii cu privire la haosul din piaţa RCA, supravegherea defectuoasă a instituţiei nu a fost su­biec­tul principal. În schimb, măsura de plafonare a tarifelor RCA la tarifele de referinţă ale ASF, o repetare a istoriei de acum 6 ani după falimentele Astra şi Carpatica, care s-a dovedit a nu fi o soluţie bună pentru piaţă, avansează şi se aşteaptă cât de curând săse concretizeze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO