Bănci și Asigurări

Conducerea ASF, chemată în Parlament pentru a doua oară după creşterea preţurilor RCA şi falimentul City Insurance. Discuţiile vor fi tot cu uşile închise?

Conducerea ASF, chemată în Parlament pentru a doua...

Autor: Mircea Nica

08.02.2022, 00:05 368

PNL a solicitat audierea lui Nicu Marcu, preşe­din­te­le Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), într-o şedinţă comună a Comisiilor de Buget-Finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Sena­tu­lui pentru a prezenta situaţia din piaţa RCA şi so­luţiile pe termen lung, potrivit informaţiilor transmise de ASF.

ASF răspunde în faţa Parlamen­tului pentru modul în care monito­rizea­ză şi supraveghează cele trei pieţe financiare non­ban­care din Româ­nia, respective asi­gurări, pensii şi piaţa de capital.

„Conducerea ASF va da curs oricărei invitaţii din partea Parla­men­tului pentru a prezenta lămuriri cu privire la activitatea sa şi la evo­luţiile pieţelor pe care le supra­ve­ghează. Totodată, având în vedere legislaţia euro­peană în vigoare, ASF a menţionat întot­dea­una faptul că nu poate interveni, în sensul im­punerii nivelului primelor de asigurare, in­di­ferent de categoria şi tipul autovehiculului sau de segmentul în care se încadrează proprie­tarul acestuia“, au transmis reprezen­tanţii ASF.

În ceea ce priveşte modul de stabilire a ta­ri­fe­lor RCA de către societăţi, ASF a precizat că aces­tea îşi calculează tarifele RCA bazându-se, în prin­ci­pal, pe propriul istoric al daunalităţii şi pe pre­vi­ziu­nile cu privire la evoluţia acesteia şi a altor chel­tu­ieli care decurg din încheierea contractelor RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO