Bănci și Asigurări

Conducerea Generali Pensii a fost preluată de Anne-Marie Mancaş după încheierea mandatului de CEO al lui Ioan Vreme, care a ocupat funcţia timp de 14 ani

Autor: Roxana Rosu

30.06.2021, 16:04 301

Conducerea Generali Pensii a fost preluată de Anne-Marie Mancaş, numită în funcţia de Chief Executive Officer şi Preşedinte al Directoratului în locul lui Ioan Vreme care, odată cu încheierea mandatului de CEO, se va retrage din activitatea profesională după 14 ani la conducerea companiei de asigurări.

De asemenea, Valentin Moisuc se alătură echipei de top management a Generali Pensii ca Membru în Directorat.

Cei doi au primit aprobarea oficială a Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru noile poziţii în şedinţa din data de 30 iunie.

Anne-Marie Mancaş a urmat Facultatea de Finanţe, Bănci şi Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi este absolventa unui MBA în management financiar în cadrul City University, Washington, în colaborare cu Institutul Bancar Român. Cariera sa de aproape 24 de ani în domeniul financiar a debutat în 1997, în echipa de pieţe de capital a BCR, deţinând ulterior poziţii de conducere în companii din sfera asigurărilor şi pensiilor private. În 2008, s-a alăturat Directoratului Generali Pensii ca Director Financiar şi de Investiţii.

“Mă bucur de această provocare şi că, în noul rol, pot continua să contribui la consolidarea Generali Pensii pe piaţa din România. Beneficiem de un know-how vast şi de o tradiţie îndelungată în servicii financiare ce ne permit să protejăm economiile clienţilor noştri şi să le aducem un beneficiu sustenabil, pe termen lung”, a declarat noul CEO.

 Valentin Moisuc este licenţiat în management financiar-contabil, aprofundându-şi pregătirea prin două programe de masterat în finanţe şi marketing în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. Valentin Moisuc are o experienţă de peste 15 ani în domeniul serviciilor financiare non-bancare şi s-a alăturat echipei Generali în anul 2008. Anterior numirii în Directoratul Generali Pensii, el a ocupat poziţiile de Chief Risk Officer în cadrul Generali România Asigurare-Reasigurare şi de membru în Comitetul de Audit al Generali Pensii.

“Mă onorează încrederea şi responsabilitatea acordate de către Consiliul de Supraveghere şi de acţionarii companiei. Mă bucur că pot susţine, din noua poziţie, trecerea către o nouă etapă a interacţiunii cu clienţii, marcată în egală măsură de nevoia de siguranţă financiară, cât şi de digitalizare accelerată a serviciilor”, a subliniat Valentin Moisuc.

Dragoş Mihai Neamţu, cel de-al treilea Membru al Directoratului, a primit de asemenea aprobarea Consiliului ASF pentru prelungirea mandatului, el fiind responsabil de operaţiuni şi IT. Dragoş Mihai Neamţu s-a alăturat Generali Pensii în anul 2008, iar, din 2011, face parte din top managementul companiei.

Generali Pensii este activă pe piaţa din România din luna iulie 2007, administrând fondurile de pensii Aripi (pilon II) si Stabil (pilon III) cu un număr total de peste 800.000 de participanţi.

De la înfiinţarea celor două fonduri de pensii în 2007 şi până la finalul lunii iunie 2021, evoluţiile valorilor unităţilor activului net (VUAN) au fost de 29,648703 pentru FPAP Aripi şi de 21,322605  pentru FPF Stabil, plasând Generali Pensii în topul celor mai performanţi administratori privaţi de fonduri de pensii din România.

În intervalul 1 iunie 2020 – 1 iunie 2021, evoluţia VUAN a fondului Aripi a fost de +15,2%.

Generali  Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. (Generali Pensii) face parte din grupul italian Generali

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO