Bănci și Asigurări

Conducerea PSD îl susţine pe Isărescu pentru un nou mandat la BNR

Conducerea PSD îl susţine pe Isărescu pentru un nou...

Autor: Răzvan Botea

24.06.2019, 00:06 20

Ministrul Economiei, Nicolae Bădălău a anunţat vineri după şedinţa comitetului executiv al PSD, că s-a decis susţinerea lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR.

„Nu a fost nimic tensionat, decât că este normal ca în partid să se discute aceste subiecte. Propunerea noastră este să-l susţinem pe domnul Isărescu“, a declarat Nicolae Bădălău după şedinţa CEx a PSD, fiind întrebat dacă a fost tranşată decizia privind noua conducere a BNR, citat de Mediafax.

Săptămâna trecută a fost o revoltă a senatorilor PSD în frunte cu Şerban Nicolae în ceea ce priveşte prelungirea mandatului guvernatorului BNR. Şerban Nicolae declara miercuri că niciun senator PSD nu şi-a arătat sprijinul pentru candidatura lui Mugur Isărescu privind funcţia de guvernator BNR. Şerban Nicolae a pierdut în Congresul PSD de sâmbătă poziţia de preşedinte al partidului în favoarea Vioricăi Dăncilă.

Florin Georgescu va rămâne prim-viceguvernator. Pentru cele două posturi de viceguvernator sunt vehiculate numele lui Radu Ruşanu, fost şef al ASF, din partea ALDE şi cel al lui Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal şi economist-şef al Raiffeisen Bank, din partea PNL.

UDMR îl propune pe Csaba B·lint, analist macroeconomic, pentru poziţia de membru în Consiliul de Administraţie al BNR. Economist al OTP Bank România, membru al Asociaţiei Economiştilor Maghiari din România, el s-a născut în 1986 în judeţul Bihor. Deşi foarte tânăr, B·lint Csaba a fost distins în acest an cu premiul pentru cele mai exacte estimări macroeconomice din România, (Forecast Accuracy Awards) dezvoltat de Consensus Economics din Londra.

Potrivit Reuters, candidatul în consiliul de administraţie al BNR susţinut de USR ar fi Cristian Popa, directorul de investiţii al NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private din România, cu circa 19 mld. lei active.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO