Bănci și Asigurări

Conferinţa Risc de Ţară Coface 2021. Revenirea economică este mai rapidă decât aşteptările şi corecţia bugetară a început. Riscurile în 2021 sunt legate de vulnerabilitatea companiilor

Eugen Anicescu: Revenirea economică este mai rapidă decât aşteptările, însă încă se pot întâmpla destul de multe.

Eugen Anicescu: Revenirea economică este mai rapidă decât aşteptările, însă încă se pot întâmpla destul de multe.

Autor: Răzvan Botea

25.04.2021, 08:51 980

♦ Eugen Anicescu, Coface România: Sperăm că şi în 2021 companiile vor accesa programele şi să rămână în joc.

Revenirea economică este mai rapidă decât estimările iniţiale, iar guvernul a demarat acţiuni de echilibrare a finanţelor ţării. Prognozele, atât de creştere economică, cât şi de deficit bugetar au fost revizuite pozitiv. Pe partea de riscuri, una dintre vulnerabilităţile economiei României în 2021 este faptul că impactul recesiunii în companii încă nu s-a concretizat, au fost unele dintre concluziile Conferinţiei Risc de Ţară Coface 2021.

„Revenirea economică este mai rapidă decât aşteptările, însă încă se pot întâmpla destul de multe. Este important - companiile nu au primit cadouri, ci au primit datorie suplimentară şi trebuie să ve­dem cum gestionăm această vulnerabilitate în creştere. Sperăm că şi în 2021 companiile vor accesa programele şi să rămână în joc”, a spus Eugen Anicescu, country manager al Coface România.

Daniel Dăianu, prezent la eveniment, a spus că deficitul bugetar pe care îl estimează este sub 7%, mai mic decât prognoza guvernului, iar corecţia bugetară a început.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO