Bănci și Asigurări

Conferinţa ZF IMM ‘22. Delia Olteanu, manager segment IMM, divizia Business Banking, ING Bank Romania: Circa 80% din creditele pe care le-am dat au fost pentru IMM-uri. Anul acesta, avem încă 750 mil. lei pe programul IMM Invest, dintre care 400 mil. lei sunt deja în lucru

Delia Olteanu, manager segment IMM, ING Bank Romania

Pandemia a arătat că antreprenorii mici şi mijlocii sunt foarte rezilienţi. Contextul dificil însă, nu a trecut, iar în momentul de faţă antreprenorii trebuie să facă faţă unui mediu economic cu provocări legate de inflaţie şi războiul din Ucraina.

Delia Olteanu, manager segment IMM, ING Bank Romania Pandemia a arătat că antreprenorii mici şi mijlocii sunt foarte rezilienţi. Contextul dificil însă, nu a trecut, iar în momentul de faţă antreprenorii trebuie să facă faţă unui mediu economic cu provocări legate de inflaţie şi războiul din Ucraina.

Autor: Alexandra Matei

29.04.2022, 10:00 107

♦ Sectoarele de activitate pentru care s-au acordat cele mai multe finanţări sunt transporturi, construcţii şi comerţ, iar anul acesta, zona serviciilor este în creştere ♦ ING Bank România a investit, până în prezent, 2,5 mld. lei prin intermediul creditelor IMM Invest în mediul de afaceri.

Delia Olteanu, manager pe segmentul IMM, divizia Business Banking în cadrul ING Bank Romania, spune că aproximativ 80% din creditele pe care ING le-a acor­dat în ultima perioadă au fost des­tinate întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM). Anul acesta, menţio­nează ea, sunt disponibili încă 750 mil. lei pe programul IMM Invest, iar 400 mil. lei sunt deja în lucru.

Sectoarele de activitate pentru care s-au acordat cele mai multe finanţări sunt transporturi, construcţii şi comerţ, iar în 2022, mai spune aceasta, zona serviciilor este în creştere şi cu siguranţă va deveni unul dintre segmentele strategice ale acestui an. „Venim după doi ani de IMM Invest. Orice infuzie de bani pe care sistemul bancar o face în economie reprezintă un beneficiu pentru această categorie a microîntreprinderilor, care de-a lungul istoriei, nu au demonstrat că au avut un apetit foarte mare în a accesa finanţări. Ultimii doi ani ne-au demonstrat, mai ales prin IMM Invest, că acesta este un program care, printr-un parteneriat între stat şi mediul bancar, a avut un mare succes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO